Min ynglings selvbruner

Hvordan er det at være frisør

Godaften piger ..

Som nogen af jer ved er jeg jo i lære som frisør. Jeg har været elev i et år og 1 måned for at være helt præcis 😄

Da jeg startet med at søge elevplads fik jeg afvide det var et rigtigt svært marked at få en elevplads, men det synes jeg faktisk ikke. Måske var jeg bare heldig..

Jeg tjekket diverse saloner ud på nettet og der var faktisk kun nogle få jeg havde lyst til at søge i, hvis jeg så ikke fik plads der måtte jeg jo så udvide og søger noget mere. Jeg var ude med omkring 10 ansøgninger og så gav det pote.

Jeg kom på prøve i New Hairdesign dagen efter jeg havde lagt min elev ansøgning og da dagen, på min prøvevagt var slut var jeg ansat. Mega glad!!! Og glæden er kun blevet større siden. Det lyder måske en smule redterøvs agtigt med chance for mine kollegaer eller chef læser med 😝 Kunne ikke ønske mig nogen som helst anden salon at være i. Så simpelt er det. Måske har jeg bare været heldig.. igen.. Men jeg har det bare så godt sammen med både mine kollegaer og min chef. Mine kollegaer er også nogle jeg bruger tid samme med uden for salonen og de er blevet meget mere end bare mine “kollegaer”

frisør faget er i mine øjne et ret snobbet fag, men det er vores salon LANGT fra. Jeg har virkelig fundet et sted hvor jeg passer 100 procent ind, hvis jeg selv skal sige det 😄

img_9324

 Ting jeg gerne ville ha vist før jeg blev frisør:

  1. Man skal arbejde hver lørdag kl. 8.00 resten af ens liv! Med mindre du er så heldig der kommer en heldigdag eller at du har taget fri. Eller når du er så heldig at du skal en måned på skole hvor du er så heldig at have lørdags-fri.
  2. Chancen for at få vand eksem er gigantisk, dine hænder bliver som forvandlet de første uger fordi man vasker så meget hår på kunderne. Selv når jeg gik i bad derhjemme brændte mine hænder fordi de var så tørre og sprækket.
  3. Du skal arbejde når alle andre har fri. Frisøre skal sjovt nok være på arbejde så dem der har fri kl. 16 også ka nå at få ordnet håret. 
  4. Du skal pludselig ordne hår på hele din familie + dine veninder + plus deres forældre + plus forældrenes venner!
  5. Hvis du tror man kan gå rundt og se fin ud i salonen tager du fejl! Dit tøj bliver afbleget, og det ser ihvertfald ikke pænt ud på sort tøj. Du får hårfarve, bryn farve, vippe farve alt slags farve på tøjet lige meget hvor forsigtig man er.
  6. Du bliver pludselig også psykolog for dine kunder. Samtidig med du skal smile og nikke når kunderne giver dig en “lillle omgang” som jeg vil kalde det 😉
  7. Du bliver rengøringsdame, vasketøjs dame, oprydningsdame, kaffe ekspert, telefondame, sekretær, kasse dame, dør holder, bestilling af vare dame, opfyldnings dame, uge blade henter, kage henter, små tings henter, frokost henter og meget mere. 😝

Nu lyder det jo som om det bare er verdens værste job. Det er det bestemt ikke! Punkterne  oven over er også ment lidt i sjov, men bestemt også ting jeg ikke vidste før jeg blev frisørelev. Lige så mange “ulemper” hvis man kan kalde det, det.. lige så mange hvis ikke dobbelt så mange fordele er der 😄 Så hvis der sidder nogle piger og læser med som måske sidder med en lille frisør drøm, så blev i lidt klogere her.

Men lad jer ikke blive skræmt. Det et fedt fag og job! 😍😍

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min ynglings selvbruner